Ciasto brownie

Ciasto brownie.

Składniki:
– 1 tabliczka gorzkiej czekolady 90% (10 dag).
100g kakao.
– 1/2 szklanki mleka.
– 1/2 szklanki mąki ryżowej.
– 10 dag masła.
– 4 jajka.
– Ksylitol do osłodzenia.

Przygotowanie:
1. Jajka wbij do miseczki, dodaj ksylitol lub stewie. Całość wymieszaj i ubij.
2. Połamaną czekoladę włóż do rondla. Dodaj masło. Rozpuść na małym ogniu.
3. Masę jajeczną i mąkę energicznie wymieszaj, dodaj roztopioną czekoladę, kakao i mleko.
4. Całość dokładnie wymieszaj.
5. Przełóż do formy wyłożonej pergaminem (25 cm na 25 cm) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 25 minut, jeśli chcesz, by środek był mocno wilgotny lub 35 minut, jeśli lubisz ciasto bardziej suche.

SMACZNEGO!

Poleca nasz klubowicz Patryk Rychter.