
Sześciopak na brzuchu Katowice
Czy uzyskanie płaskiego brzucha z idealnym sześciopakiem, to kwestia tylko i wyłącznie ćwiczeń. Oczywiście, że nie – bardzo ważna jest też dieta. Ta dieta może być bardzo smaczna. Dlatego polecam danie, które możecie śmiało zajadać podczas Waszych sesji treningowych na brzuch.
Składniki:
– 1 cukinia.
– 1/3 marchewki.
– 60g mielonego indyka.
– Kilka świeżych listków bazylii.
– 1/2 czerwonej cebuli.
– Łyżka mąki ryżowej.
– Ząbek czosnku.
– 1 jajko.
Przygotowanie:
Cukinię i marchewkę trzemy na tarce (grube oczka) – odciskamy z wody.
Cebulkę podsmażamy według uznania na oliwie, oleju kokosowym itd..
Indyka przyprawiamy sola, pieprzem, lubczykiem. Przeciskamy 1 ząbek czosnku, dodajemy posiekaną bazylię i cebulkę.
Wszystko ze sobą łączymy, dodajemy mąkę ryżową i jedno jajko dla połączenia całości.
Na rozgrzanej patelni formujemy placuszki, które po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym.
Podajemy z jogurtem naturalnym (u mnie bez laktozy). Koperek, pietruszka, szczypiorek, czerwona cebulka i świeże listki bazylii jako zdrowa dekoracja.
Osoby, które nie jedzą mięsa, spokojnie mogą usunąć indyka z przepisu.
Życzę smacznego.
Pamiętajcie, zjadając te pyszne placuszki sześciopak na brzuchu nie zniknie. Katowice – GymForYou, Klaudia Bednarczyk.